Malzemeler:
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1/4 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı bal (Aslında tarifte aynı ölçüde pudra şekeri var, bu kadar az bir miktarın zararı olmaz derseniz öyle uygulayın)
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörekotu
- 1 kutuya yakın sade krema
Yapılışı:
Fırını önceden 150 derecede ısıtın. Unu tuzu, balı (tabii dilerseniz pudra şekerini) ve tereyağını karıştırıp iyice ovun. Çörekotu ve susamı ekleyip karıştırın ve kremayı sert bir hamur olacak şekilde yavaş yavaş ilave edip yoğurun. Hafifçe unlanmış bir yüzeye hamuru açın ve dilediğiniz kalıplarla kesin. Yağlanmamış tepsiye dizip üzerine hafifçe süt sürerek altın rengini alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Bu tarif, İş Bankası Yayınları'nın Dünyanın En Güzel Kurabiyeleri kitabındaki Haşhaşlı Kraker tarifinden esinlenmiş; tarifteki haşhaş yerine çörekotu ve susam kullanılmış, krema miktarı artırılmıştır.
Haşhaşlı olarak yaptığım krakerler ile ilgili yazımı Hobisel blogumda okuyabilirsiniz!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder