30 Kasım 2011 Çarşamba

Ballı ve Hindistancevizli Muffin

Minik canavarlar için, tam bir ara öğün! Hem de sağlıklı, margarinsiz, şekersiz. Çok da lezzetli.




Malzemeler:

  • 50 gr.tereyağ
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • Yarım su bardağı hindistan cevizi
  • Yarım paket kabartma tozu

    Yapılışı:

    Tereyağ ve balı balın kıvamı çözülünceye kadar çırpın. Yoğurt ve yumurtayı ekleyin ve daha sonra da diğer malzemeleri ekleyip çırpın. Muffin kalıplarına hamuru paylaştırıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin. 


    Muffinin içine koyduğum yoğurt, kendi mayaladığım ev yoğurdu. Sütle yapılan keklere/muffinlere nazaran hem çabuk bayatlamıyor, hem de ayrı bir lezzeti oluyor. İçindeki hindistancevizi de muffinin ağzınızda dağılarak lezzetine varmanızı sağlıyor. Ballı tariflerin tadına vardıkça da bir daha şekerle yapmak istemeyebilirsiniz. Daha ne diyeyim, sizin damağınıza da uyacak olan bu muffinler, küçük çocuklar için son derece sağlıklı bir ara öğün!

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder