29 Ekim 2011 Cumartesi

Peynirli Domatesli Küçük Pidecikler



Geçtiğimiz gün ailecek alışveriş yorgunluğunun üstüne aslında pek de yapmadığımız gibi AVM'nin üst katında lezzetli seçeneklerle doyurduk karnımızı. Bu gibi durumlarda sevgili minik oğluma iyi örnek olayım diye mümkün olduğunca kendime de ona aldığımız gibi sağlıklı yiyecekler seçmeye çalışıyorum ama bazen ufak kaçamaklar oluyor. O kaçamak zamanında sevgili oğlum "o ne, ne yiyo anne, ne yiyo baba" diye sorduğunda yediğimizi "anne-bana yiyeceği" olarak tanımlıyoruz, o da kendi için olmadığını anlayınca "ben de yiyeyim" diye tutturmuyor, çoğu zaman sadece kendi yiyecekleriyle ilgileniyor. Ama bu sefer sevgili babasının tabağındaki pizza o rengarenk haliyle oğlumun epey ilgisini çekti. Böyle olunca da ertesi gün oğluma şöyle ev yapımı, sağlıklı bir pizza yapayım dedim. Fırından çıktıktan sonra Kartal "tüçük tüçük pideler" deyince anladım ki bunlar evet, aslında küçük küçük pidecik oldu:)


Hamuru ekmek hamuru gibi ama fırından alınan ekmek hamuruyla evde yapılan hamurun tadı farklı oluyor bence. Farkını şöyle tarif edebilirim; fırından alınan ekmek hamuruyla böyle bir tarif yapınca fırında ekmekten (ekmeğin üzerine peynir, yumurta sürüp fırınlanıyor) çok da farklı olmuyor; evde yapılan mayalı hamurla ise gevrek, lezzetli pideler oluyor. Bu benim denemelerimden çıkardığım sonuç tabii ama çok daha pratik olmak gerektiğinde fırından hamur aldığım da oluyor.


Yapılışı çok kolay ve üzerine istediğiniz malzemeyi koyarak yapabilirsiniz bu tarifi. Ben, oğluma lezzetleri birbirine fazla karıştırmadan birşeyler yapmak istedim.



Malzemeler:

Hamuru için:
  • 2/3 bardak ılık süt
  • Yarım paket kuru maya
  • Yarım fiske tuz
  • Aldığı kadar un 
  • Zeytinyağ
Üzeri için:
  • İki kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
  • 1 tane küçük domates
  • 1 tane köy biberi 
  • Çok az zeytinyağ
  • Çörekotu

Malzemeleri karıştırarak ekmek hamuru gibi ele yapışan bir hamur elde edin. Her küçük kalıbı yaklaşık bir tatlı kaşığı zeytinyağla yağlayın. (Ben küçük tart kalıpları kullandım) Çorba kaşığını ıslatarak hamurdan parçalar alıp kalıplara yerleştirin ve elinizi ıslatarak kalıptaki hamuru düzeltin. Üzerlerine hazırladığınız harcı koyun ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 10 dakika turbo, yaklaşık 5 dakika da sadece üzerini pişirin. Fırından çıkınca sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder