9 Haziran 2011 Perşembe

Yedi Tahıllı Peynirli Simit

Bu yedi tahıllı simidin içinde neler yok ki!

Bu simitleri Sinangil'in Tahıl Ekmek Unu'yla yaptım. Unun içinde buğday unu, çavdar unu, tam buğday unu, yulaf unu, mısır unu, soya unu, malt unu, ayçekirdeği, susam, keten tohumu, haşhaş var. Simidin malzeme zenginliği de daha çok unundan geliyor. Bu simitler de yanında bir içecekle ya da yoğurtla doyurucu ve besleyici güzel bir ara öğün oluyor.




12 adet simit için;


Malzemeler:

  • 2 su bardağı 7 tahıllı un
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1su bardağından biraz az süt
  • 2 yemek kaşığı kuru maya (Dr.Oetker'in mayasını kullanıyorum)
  • 1tane kesme şeker (mayası için mecburen bu kadar şeker konuluyor)   
  • 50 gr. tereyağ
  • Yarım su bardağı zeytinyağ
  • 2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
  • 1 kibrit kutusu büyüklüğünde kaşar peyniri
  • 1-2 yemek kaşığı su
Üzeri için:
  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 yemek kaşığı su

Yapılışı:

Parmağımızı yakmayacak sıcaklıktaki 1 bardağa yakın sütün içine kesme şeker ve kuru mayayı ekleyerek karıştırın, bardağı bir havlu yada beze sararak soğuk olmayan bir yerde mayalanıncaya kadar bekletin. Mayalanan sütü un karışımına ekleyin, tereyağ ve zeytinyağı ekleyerek hamuru yoğurun. Elinize yapışmayacak kıvamda elde edeceğiniz hamura gerekirse bir iki kaşık su ekleyin. Peynirleri rendeleyerek hamura ekleyin ve pürüzsüz olana kadar yoğurun. Hamurdan parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve simit şeklini verip tepsiye dizin. Pekmez ve suyu karıştırıp simitlerin üzerine sürün ve üzerlerine bolca simit serpin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.

Unun içinde tuz bulunduğu için ekstra tuz ilave etmiyorum; zaten tuzu da oğluma hazırladığım yiyeceklerde bazen hiç kullanmıyorum bazen de çok az ilave ediyorum. Simitler, üzerine sürülen sulu pekmezle hem çok lezzetli, hem de yumuşacık oluyor. Sadece çocuğunuza değil, yetişkinlere de keyifle sunulabilir bu simitler. Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder